Vetkoek


VETKOEK SOOS OUMA DIT GEMAAK HET

Vetkoek is omtrent net so eie aan ons mense soos melktert en koeksisters.
Vetkoek is heerlik saam met konfyt of stroop en andersins met geurige maalvleis gevul.

VETKOEK:

Basiese resep:

Bestanddele:
1 kg Snowflake koekmeel.
7,5 ml sout
125 ml suiker
10 g pakkie kitsgis
± 4 x 250 ml louwarm water
12,5 ml botter (gesmelt) (opsioneel)
Olie vir diep braai

STAP 1. Plaas alle droë bestanddele in mengbak en meng deeglik.
Voeg louwarm water geleidelik by en meng tot n slapperige deeg.
Laat staan vir 20 minute om te rys.

STAP 2. As jy van vetkoek met n fyn tekstuur hou, kan deeg nou afgeknie word en vir n tweede rysperiode van 20 minute gelaat word. Andersins kan vetkoek direk na eerste rysperiode gebak word.

STAP 3. Verhit olie tot warm maar nie rokerig, in kastrol. Skep lepelsvol van die deeg in warm olie.

STAP 4. Bak vetkoeke oor matige hitte tot goudbruin aan alby kante. As olie te warm is, braai die vetkoek te vinnig en word te gou bruin Aan buitekant terwyl dit binne nog rou is. Braai vetkoek dus redelik stadig. Skep gaar vetkoeke uit die olie en dreineer op absorbeerpapier.

VARIASIES:
Voeg 125 ml gerasperde kaas en 1 groot gekapte, gebraaide ui by basiese vwtkoekdeegdeeg.
Voeg 100 g gerasperde, droë biltong by basiese vetkoekdeeg.
Voeg 125 ml sultanas, 2,5 ml gemengde speserye en 2,5 ml kaneel by basiese vetkoekdeeg

Opmerkings

Populere Resepte

Wortelkoek

Aartappelsuurdeeg

Asyn Poeding

Vleispasteitjies