Vleispasteitjies


Vleispasteitjies

Kors:
125 ml (½ k) botter
250 ml (1 k) koekmeel
knypie kremetart
knypie sout
1 eiergeel
30 ml (2 e) witasyn
30 ml (2 e) yswater

VULSEL:
500 g maalvleis
knypie sout
45 ml (3 e) blatjang
knypie aromat
knypie fyn naeltjies
knypie mostert
1 sny brood, in water geweek

METODE:
Stel die oond op 180 ºC
1. Vryf die botter met jou vingerpunte in die koekmeel totdat dit soos broodkrummels lyk.
Voeg die kremetart en sout by.
2. Klits die eiergele, witasyn en water saam en voeg dit by die koekmeel totdat n deeg verkry word.
3. Plaas in yskas vir 3 uur totdat dit goed koud is.
4. VULSEL: Kook maalvleis met n bietjie olie tot gaar en voeg die res van die bestandele by. Druk die water uit die brood en voeg dit ook by die vleismengsel.
5. Laat maalvleis in n bakplaat stol en sny in stroke.
6. Plaas maalvleisstroke op uitgerolde deeg, smeer met eierwit en vou toe.
7. Smeer met geklitste eier en bak 20 minute. Of tot mooi goudbruin aan bokant
Lewer 36 pasteitjies.

Image result for vleispasteitjies



Opmerkings

Populere Resepte

Wortelkoek

Aartappelsuurdeeg

Asyn Poeding