Skilferkors Tert Deeg


SKILFERKORSTERTDEEG

Hierdie kors kan gebruik word vir:

melktert, worsrolletjies, konfyttertjies en ander soet terte.

120 g (250 ml) Koek Meel .
1 g (1 ml) sout.
1 10 g (125 ml) botter
10 ml suurlemoensap
60 ml yswater

METODE:

Sif drie keer saam:

120 g (250ml) Koek Meel.
1 g (1 ml) sout.
Vryf in die Koek Meel:
5 g (5 ml) botter
Maak n holte in die Koek Meel.

MENG:

10 ml suurlemoensap
60 ml yswater
Maak die deeg aan.
Knie liggies.
Sprinkel die deegplank baie liggies met Koek Meel.
Rol die deeg langwerpig uit.
Verdeel in drie dele:
105 g (120 ml) botter.
Sit klein klontjies van een deel op twee-derdes van die deeg.
Die botter moet koud wees - dit kan ook gerasper word.
Vou die deeg so toe, dat die ongebotterde deel tussen die gebotterde dele kom.
Druk die kante toe.
Plaas in die koelkas vir n paar minute, toegevou in botterpapier.
Haal dit uit.
Rol nou weer uit soos voorheen. Herhaal tot al die botter gebruik is.
Vou en rol nog 3 keer.
Moenie die lug by die kante uitrol nie.
Bedek met kaasdoek en bêre in die koelkas tot benodig word.

Hierdie kors kan gebruik word vir:
melktert, worsrolletjies, konfyttertjies en ander soet terte.

Opmerkings

Populere Resepte

Wortelkoek

Aartappelsuurdeeg

Asyn Poeding

Vleispasteitjies