Outydse Melktert


OUTYDSE MELKTERT

KORS
375 ml (1½ k) koekmeel
2,5 ml (½ t) kremetart
125 g ( ¼ pak) botter
125 ml (½ k) room
1 eiergeel
15 ml (1e) wit asyn
45 ml (3 e) yswater

VULSEL
750 ml (3k) melk
187 ml (¾ k) suiker
knypie sout
stukkie pypkaneel
125 ml (½ k) koekmeel
60 ml (4 e) mielieblom
125 ml (½ k) melk
4 eiers, geskei
15 ml (1e) botter
5 ml (1t) vanielje

Stel oond 180º C
1. Kors Sif meel en kremetart saam.
2. Vryf botter by meel in totdat dit soos broodkrummels lyk.
3. Roer room,eiergeel, asyn en water saam. Moenie klits nie anders gaan room begin verdik.
4. Roer tot gemeng en deeg begin vorm. Plaas deeg in plastieksakkie in yskas vir 20 min.
5. Voer tertborde met deeg uit.
6. Vulsel: Verhit melk,suiker,sout en kaneel saam.
7. Meng meel,mielieblom en melk saam tot glad.Roer bietjie warm melk by meelmengsel
tot goed gemeng en giet mengsel terug by warm melk.
8. Klits eiergele ook met bietjie warm melk wat steeds op stoof is. Wanneer goed gemeng , giet eier-
gele terug by warm melkmengsel.
9. Laat prut tot dik. Verwyder van stoof en roer botter en vanielje by.
10. Klits eierwitte tot styf en vou by gekookte melkpap in.
11. Skep in tertkorse en bak 35 min. of tot gestol.

Opmerkings

Populere Resepte

Wortelkoek

Aartappelsuurdeeg

Asyn Poeding

Vleispasteitjies